OFICIJALNI YOUTUBE KANAL

July 23, 2019

Gradić koji triput dočekuje Novu godinu u jednoj noći
Nema mnogo mjesta na kojima možete proslaviti Novu godinu tri puta u jednoj noći. Međutim, mali grad usred Australije upravo to radi. Naime, Cameron Corner zauzima granicu u trima državama, s trima različitim vremenskim zonama.

Postoje samo dva stalna stanovnika u gradu Cameron Corner.

“Ovdje imamo tri Nove godine, svakih pola sata”, rekao je Fenn Miller, jedan od stanovnika ovoga mjesta.

Grad je toliko udaljen od drugih centara da je potrebna cjelodnevna vožnja od bilo kojeg glavnog grada u bilo kojem smjeru. To je cjelodnevna vožnja do svakog glavnog grada.

“Idemo u jedan ugao koji pripada Novom Južnom Welsu gdje prvo dočekujemo Novu godinu, onda idemo u Južnu Australiju gdje pola sata kasnije sve to ponovo radimo, a pola sata kasnije sve to radimo i u Queenslandu”, rekao je gospodin Miller.

Gospodin Miller posjeduje jedinu trgovinu na području od 100 km, ali na Silvestrovo ima društvo. Organizira zabavu na kojoj se tri puta proslavi prelazak Nove godine.

“To nije velika zabava, ali je dobra intimna zabava”, kaže Miller.

On ima dozvolu za piće iz Queenslanda, poštanski broj Novog Južnog Welsa i telefonski broj u Južnoj Australiji. Sljedeće godine Fenn vas poziva da dođete i proslavite je tri puta u Cameron Corneru.