OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

December 14, 2019

Chrome na Windowsima dobiva Dark mode

U Googleu su odlučili ugraditi nativnu podršku za tamni način rada, kako na macOS-u tako i na Windowsima

Google Chrome bi u verziji 73 (aktualna stabilna je 71) mogao dobiti podršku za Dark mode – tamni način rada koji je uključen u najnoviji macOS 10.14 Mojave. U Googleu su još ranije odlučili da će slijediti Apple i u svoj preglednik Chrome za njihov OS ugraditi nativnu podršku za taj korisni dodatak.

No, noćne ptice i oni koji vole tamne teme korisničkih sučelja trebali bi na svoje doći i akokoriste Windowse. Otkriveno je, naime, da će istodobno s podrškom za Dark mode na macOS-u Chrome dobiti i tamni način rada i u svojoj verziji za Windowse. Ovu su promjenu otkrili revni pratitelji svega što Google promijeni u testnim inačicama Chromea, a potvrdio je razvojni inženjer Peter Kasting.

Na Redditu je napisao kako je Dark mode trenutačno u izradi, i da se nestrpljivi do njegovog lansiranja mogu okrenuti nekoj od tamnih tema dostupnih za Chrome. Jednom kad bude primijenjen u potpunosti, tamni način rada trebao bi izmijeniti baš sve dijelove korisničkog sučelja.

Za sada je noćno surfanje u Chromeu moguće i jednostavnije obaviti – uključivanjem Incognito načina rada – ali u tom slučaju ne mijenjaju se izbornici, već samo glavni prozor preglednika postaje tamniji. Svi koji žele, mogu isprobati puni Dark mode u Canary verziji novog Chromea. Ostali će morati pričekati stabilnu inačicu Chromea 73 koja bi u nadogradnju trebala biti puštena sredinom ožujka, ili 74, krajem travnja.

Pretpostavlja se da će Chrome, jednom kad dobije ovu opciju, dobro “surađivati” s Windowsima 10 koji su u nadogradnji October 2018 također dobili tamnu temu za sistemske izbornike i funkcije.

bug.hrRelated posts