April 18, 2019

Видео:-Запознајте го Копар (Копер)Словенија – Возење низ улиците во Копар

Копар  е петти по големина град во Словенија . Се наоѓа во југозападниот дел на земјата, околу пет километри јужно од границата со Италија и 20 километри од Трст . Копер е најголемиот крајбрежен град во земјата.Граничи со градовите Изола и Анкаран.Градот Копер е официјално двојазичен, со словенечки и италијански како официјален јазик.Копер е исто така еден од главните влезни точки во Словенија од Италија, кој се наоѓа на север од општината. Главниот премин на автопатот е во Подње Шкофије на север од градот Копер. Автопатот продолжува во Рабуе и Трст . Копер, исто така, има железничка врска со главниот град, Љубљана . На брегот, постои премин Lazaret во Lazaretto во Muggia општина во провинцијата Трст . Италијанскиот граничен премин е познат како Сан Бартоломео.Екстра инфо направи едно видео низ улиците на Копар со цел тие што не се во состојба да го посетат да ја почувствуваат неговата убавина.