March 23, 2019

Не напушти уште една музичка легенда – Шабан Шаулич загина во сообраќајна несреќа

Кралот на музиката кој остави премногу музички хитови кои се слушаа од сите генерации и останаа вечни  за идните генерации – не напушти.Замина кралот ама неговиот глас и понатака ќе се слуша,далеку.Неговата публика жали,балканот денеска е во црно.Колегите во неверување,секој на свој начин го оплакува.Фејсбук денеска и другите социјални мрежи се преполни со оваа најнова вест – никој не може да остане рамнодушен на ова тага која го потресе балканот и сите љубители на убавата музика.Шабан Шаулич загина во сообраќајна несреќа.Нека почива во мир.