March 23, 2019

Скудриње се претстави на карневал во Италија

Македонско оро во Италија.

Минатиот викенд во повеќе градови во Италија имаше карневали.Според нивните обичаи повеќе групи им се претставуваат на посетителите со посебни точки.Оваа година забележавме нешто невообичаено и интересно.Македонско оро со зурли и тапани со свадбарски носии се ореше во Валдобјадене во близина на Конељано на карневалот кој се одржа во неделата.Италијаните импресионирани од нивниот настап.Погледнете го видеото: