OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

December 14, 2019

Plati so poezija i ovaa godina na 21-vi mart vo 8 lokacii vo Skopje

Plati so poezija i ovaa godina na 21-vi mart vo 8 lokacii vo Skopje
Ovaa godina vreme e site da ostavat telefonite, da si dozvolat da se inspiriraat od kafeto i da go platat so poezija

Skopje, (18.03.2019)
Vo svet kade tehnologijata i internetot go prezemaat sekoj aspekt od životite na luѓeto site se prašuvaat kako da gi osvojat momentite koi se nadvor od ekranot. Ovogodinešnata akcija „Plati so poezija“ na Julius Majnl go ima odgovorot. Vreme e na 21-vi mart site da ostavat telefonite, da si dozvolat da se inspiriraat od kafeto i da go platat so poezija.

Kampanjata ovaa godina se održuva vo nad 40 državi od celiot svet i vo Skopje sekoj ќe može da si go plati kafeto so stih i poezija vo Revija, Paladium, Fontana, Dion, Centar bar, Bekjard, La kafe i Skver 21. Tamu tie ќe se sretnat so Dragana Eftimova, Naim Iljazi, Stefan Markovski, Ksenija Nikolova, Ljubica Šopova, Irena Jurčeva, Iskra Doneva, Jovan Ilieski, Slaѓana Atanasova, Istok Ulčar, Natalija Naumovska, Pero Sardžoski, Arlinda Baftiu, Katerina Gogova, Violeta Sekovska, Slavica Gadžova Sviderska, Mihajlo Sviderski i Nikodin Černodrimski koi kako poeti i pisateli od Makedonija ќe im pomognat da ja pronajdat vnatrešnata inspiracija zaedno so Julius Majnl. Samite lokacii može da se najdat na: http://bit.ly/2UIs3Fs

Za razlika od minatite godini, ovaa godina, site koi ќe napišat pesna ili poema vleguvaat vo meѓunarodnata nagradna igra na Julius Majnl preku koja samo 6 lica od cel svet ќe može da se zapoznaat so Tom Odel na negoviot koncert vo Glazgov na 1vi juni 2019 godina. Sѐ što treba da se napravi e da se napiše poemata ili pesnata, da se slikne i da se postira na Instagram so haštagot #PayWithaPoem.

Informacijata ja primivme od:Atanas Prchev
PR Director
Idea Lab Skopje
Jane Sandanski 71A/2-37
+389 72 32 10 15
atanas@idealab.mk
www.idealab.mk

[amazon-grid asin=”B07D9D37BH,B07GWC69M6″ fields=”title,lg-image,button”]Related posts