April 18, 2019

Дали Пендаровски и на овие претседателски избори ќе биде фаворит во Подгорци

На претходните претседателски избори кандидатот Стево Пендаровски во Подгорци беше фаворит во споредба со неговата конкуренција Горге Иванов.Подгорчаните имаа повеќе причини да гласаат за Стево.Дали и овојпат Истиот тој човек ќе го препознаат во Подгорци и дали тој ќе ги препознае останува да видиме.Дуи ќе одигра клучна улога кај гласачите сметаат голем дел од населението,имајќи го во предвид резултатот од последните локални избори.Стево Пендаровски е нашиот претседател тој одамна ќе беше ако не беа наместени изборите,вака коментираат Подгорчаните.Подгорци е село во кое најголем дел од работоспособните луѓе се на гурбет по европските држави и голем дел не се ни во состојба да гласаат.