OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

December 14, 2019

Slovenski list ismijao Viktora Orbana: Evo što su napravili mađarskom premijeru

Mađarskom premijeru Viktoru Orbanu nije se dopala naslovnica slovenskog lista Mladina pa je Sloveniji poslao prosvjednu notu, prenosi Telegram.

Mađarsko je veleposlanstvo prvo poslalo pismo uredništvu Mladine u kojem su ih napali zbog naslovnice koju su objavili 22. ožujka, da bi nakon toga veleposlanica Edit Szilágyiné Bátorfi poslala i službenu prosvjednu notu slovenskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Na satiričnoj naslovnici koja je toliko uzrujala Mađare je karikatura Orbana koji stoji s uzdignutom desnicom, dok ga grle članovi slovenskog SDS-a. Radi se, inače, o stranci čiji je šef bivši slovenski premijer Janez Janša i koja je bila protiv isključenja Orbanove stranke Fidesz iz Europskih pučana. Uz sliku je napisano “Europu damo, Orbana ne damo”.

Mađarsko veleposlanstvo je uredništvu Mladine napisalo kako je “nečuveno i neprihvatljivo da predsjednika Vlade države koja je saveznica Slovenije u EU i NATO-u izjednače s pripadnicima mračnih sila prošlosti”.

U sličnom tonu bila je i službena nota koja je stigla u slovensko Ministarstvo vanjskih poslova. U njoj je pisalo kako je naslovnica Madine politički neodgovorna te da se nadaju da se u budućnosti slične situacije neće ponavljati.Related posts