OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

October 13, 2019

Makedonski mediji: Da li će Ivanov još nekoga pomilovati?

Osuđeni za nasilje u makedonskom Sobranju iz 27. aprila 2017. godine traže pomilovanje od odlazećeg predsednika Severne Makedonije Đorđa Ivanova, prenosi makedonska televizija Telma.

U kabinet Ivanova stiglo je više zahteva za pomilovanje osoba osuđenih zbog događaja u Sobranju koji se terete za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka Republike Severne Makedonije.

Kako navodi televizija Telma, iz kabineta predsednika ne preciziraju ko je tražio pomilovanje, ni koliko zahteva ima.

Nezvanično, iz advokatskih izvora saznaje se da je rodbina osuđenika prošle nedelje tokom posete skopskom zatvoru Šutka zahtevala od osuđenika da se potpišu na ovaj dokument koji je dostavljen Ivanovu.

Tokom prošle nedelje kabinetu predsednika je poslat i dopis kojim advokati od osuđenih zahtevaju i to u skladu sa ustavom i zakonima, da Ivanov zaustavi selektivan progon, a nakon što je za događaje od 27. aprila više optuženih oslobođeno, a među njima i poslanici koji su tada otvorili vrata Sobranja.

Deo osuđenih već je zahtevao da budu premešteni iz istražnog zatvora, te da započnu izdržavanje zatvorske kazne. Oni traže premeštaj zbog boljih uslova koji postoje u zatvorima. Svi osuđeni najavljuju žalbe, ali do sada nisu dobili presude.Related posts