OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

January 28, 2020

AMAZON U RIJECI SNIMA SERIJU ‘KULA TMINE’ Traže patuljke, enormno visoke i ljude čudnovata lica, mišićave žene zlog pogleda i grubih crta lica…

Riječ je o seriji koja se snima po djelu pisca Stephena Kinga od 9 knjiga, a neke od epizoda navodno je napisao sam King

“Kula tmine”, serija fantasy knjiga američkog pisca Stephena Kinga, bit će adaptirana u TV seriju u produkciji Amazona, a prema neslužbenim informacijama, za produkcijsku bazu za snimanje pilota odabrana je Rijeka.

Kako smo doznali, snimat će se na tri riječke lokacije, na području bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa na Trsatu, gdje će se za potrebe serije sagraditi trg, u bivšoj Tvornici papira, Harteri, te u bivšem klubu Opera unutar kompleksa Teatro Fenice koji je u privatnom vlasništvu. Dozvole za snimanje zatražila je, navodno, zagrebačka Pro media, no ime projekta za sada se skriva. Također, neslužbeno smo doznali da će projekt nositi američki studio MRC, čiji su radovi ovjenčani Emmyjima, Zlatnim globusima, nagradama BAFTA-e i mnogim drugim – njihov je potpis pod serijama kao što su “House of Cards”, “Ozark” i “Counterpart”.

Da se u Rijeci priprema velika produkcija, dalo se naslutiti iz oglasa koji je nedavno objavila agencija Serena Pro, a proširio se društvenim mrežama i raspirio znatiželju. Oni su stanovnike Rijeke i šire okolice pozvali na dva castinga u travnju, a drugi je na rasporedu danas, od 10 do 20 sati, u konferencijskoj dvorani u bivšoj zgradi Transadrije, na Rivi Boduli. Taj će objekt, kako smo neslužbeno doznali, biti sjedište produkcije.

Statisti

Agencija Serena Pro objavila je da traži “odrasle punoljetne osobe svih dobnih i etničkih skupina (muškarci i žene, stari i mladi, svih karakteristika i tipova, blijede i tamne puti, plavokosi, crvenokosi, germanski i anglosaksonski tipovi, čudnovata lica), “snažne muškarce i žene visoke i atletske građe (sportski tipovi, definirana muskulatura, grube crte lica, zločesti pogled, dobar, loš i zao tip…), “žene s medicinskim znanjem (medicinske sestre)”, “patuljke i izrazito visoke ljude (preko 2 metra)”, “osobe s iskustvom sviranja instrumenata (trubači, bubnjari)” i “osobe s plesačkim iskustvom, muškarci i žene”.

Oglas otkriva da će se snimanje odvijati od 22. svibnja do 14. lipnja ove godine, a traži se velik broj ljudi koji se razvrstavaju u dvije kategorije, statiste i statiste sa zadatkom. Honorari po danu snimanja, kako je oglašeno, iznose 185 kuna neto za 12-satni radni dan statista, 375 kuna neto za statiste sa zadatkom i 400 kuna za statiste iz etničkih skupina, a honoriraju se i kostimske probe.

Netflix u gradu

S obzirom na potpise giganata kao što su Amazon i studio MRC, “Kula tmine” bit će najveća televizijska produkcija ikada u riječkoj povijesti. Valja spomenuti da je, zahvaljujući Matanićevim “Novinama”, Rijeka već dospjela na Netflix, a kako je sam redatelj istaknuo u nedavnom intervjuu Jutarnjem listu, grad je izazvao veliko zanimanje u inozemstvu.

Inače, Rijeka je ovih dana svojevrsni centar svjetske televizijske produkcije jer je u njoj, priča se, i Netflix, koji neko vrijeme priprema infrastrukturu za snimanje cijele jedne sezone neke od svojih serija…vise na jutarnji.hr

Related posts