OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

October 17, 2019

Kako Samsung go promeni svetot na digitalnata tehnologija?

Od samiot početok vo 1969. godina, eden od osnovačite na Samsung, Lee Byung-chul, cvrsto veruval deka kompanijata ќe zazeme posebno mesto vo istorijata na tehnologijata, nešto za koešto svedoči samiot izbor na imeto, koj na korejski znači „tri ѕvezdi“ (sam – tri i sung – ѕvezda). Zborot “tri“ pretstavuva nešto golemo, brojno i moќno, dodeka zborot “ѕvezda“ e simbol na večnosta.

I navistina, vo tekot na 50. godini od svoeto postoenje, Samsung imala golemo vlijanie vo svetot na digitalnite tehnologii, konstantno menuvajќi go razbiranjeto za poimot praktičnost, a so cel nadgraduvanje na efikasnosta na svoite uredi.

Nekoi od najunikatnite i najinovativni proizvodi na ovaa kompanija bile prvi po mnogu nešta vo svetot – samo da se potsetime na Galaxy Note, koga se pojavi, se smetaše deka e pregolem za toa vreme, a pokasno stana eden od najbaranite pametni telefoni vo svetot. Toa e dokaz deka Samsung otsekogaš gi diktiral novite trendovi i sozdaval idnina vo domenot na mobilnata tehnologija.

Pokraj toa, Galaxy S serijata, koja go dostigna samiot vrv pred 10 godini, denes e sinonim za najdobrite pametni uredi vo svetot. Isto taka, Samsung ovaa godina ja sozdade i prvata trojna rotiračka kamera so 48 megapikseli, vo sklop na najnovata Galaxy A serija, so što gi podmesti granicite na mobilnata fotografija.

Meѓutoa, kompanijata Samsung ne ja promeni idninata samo na mobilnata industrija, tuku dade značaen pridones vo evolucijata na TV uredite. Blagodarenie na tehnološkite inovacii, kako QLED ekranot, 8K rezolucijata i tehnologijata bazirana na veštačka inteligencija, Samsung donese sosema nova dimenzija na klasičnoto gledanje na televizija. Slikata so sovršena ostrina i nivoto na detali im ovozmoži na korisnicite da uživaat vo kino iskustvoto pri gledanjeto na omilenite serii i filmovi vo udobnosta na sopstveniot dom.

Sega ni preostanuva samo da vidime što ќe bide slednoto što možeme da go očekuvame od ovoj IT gigant. Vo sekoj slučaj, edno e sigurno – osven inovaciite i vrvnata tehnologija, Samsung prodolžuva da se griži za svoite korisnici i nivnite potrebi niz celiot svet, baš kako što pravel od samiot početok.

Vo sklop so svojata misija i vizija, kompanijata odluči da proslavi 50 godini od postoenjeto donirajќi vrvni proizvodi za tie na koišto pomošta im e najpotrebna pravejќi go nivniot život polesen i poveќe funkcionalen. Pokraj toa, vrabotenite ќe učestvuvaat vo niza na volonterski aktivnosti, davajќi svoj ličen pridones kon lokalnata zaednica.

Pokraj opštestveno odgovornite aktivnosti, kompanijata ovaa značajna godišnina ќeja obeleži so unikatni ponudi koi gi podgotvi za svoite korisnici vo vid na promocija i odlični servisni akcii. Za poveќe informacii posetete ja: https://www.samsung.com/mk/offer/.

 Idea Lab Skopje

         Jane Sandanski 71A/2-37

         +389 72 32 10 15Related posts