OFICIJALNI YOUTUBE KANAL subscribe please!!!

December 14, 2019

Mate 30 Pro neće imati pravo na Google Play usluge!?

Cijelo ljeto ste čitali i pratili pasiju koju je Huawei prolazio s američkom vladom te Vam je vjerojatno dobro poznato kako je kompanija na iglama mjesecima zbog konstantnih promjena, ban pa poništen ban. Mogu kupovati dijelove iz SAD-a pa ne mogu. Imat će licencu pa neće.

Izgleda kako Huaweijeve muke nisu ni blizu gotove. Kako izvještava Reuters, Googleov glasnogovornik kaže kako će Huaweijev Mate 30 Pro na tržište izići bez ikakvih prava na Google Play Store i sve popratne aplikacije te objašnjava kako se 90-dnevna odgoda “ban-a” ne odnosi na nove uređaje – što isključuje samim time i nadolazeći flagship telefon.

Ovo je definitivno veliki udarac za Huawei, ali sigurni smo kako su uslijed svih ovih dramatičnih par mjeseci računali na ovakav ishod te da imaju spremnu barem privremenu zamjenu jer bez nje smartphone naprosto ne mogu predstaviti i prodati.

Naime, iz Huaweija se nadaju kako će se do predstavljanja ban podignuti no, s obzirom na to da telefon treba stići 18. rujna, nejasno je do kada si mogu priuštiti čekanje.

Spominje se naravno i opcija HarmonyOS-a, ali su tu opciju konstantno nijekali ulijevajući svima nadu kako će sve biti uredu s nadolazećim telefonima, a sada kompletno druga priča, moguća je čak i odgoda predstavljanja telefona.

Huawei mora misliti brzo, a mi smo tu da i dalje pratimo razvoj situacije koja se po svemu sudeći prisilno približava.

izvorRelated posts